fbpx

חלבונים ממלאים תפקיד חיוני בגופנו: הם משתתפים בהרכבת שרירים, עור, עצמות, הורמונים וכו ‘.
חלבונים מורכבים מעשרים חומצות אמינו מתוכן תשעה חיוניות מכיוון שלא ניתן לסנתז אותם על ידי הגוף: הם חייבים להיות מובאים על ידי התזונה.

לחלבוני בשר יש יתרון להיות באיכות טובה מאוד מכיוון שהם מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות בפרופורציות מאוזנות ומוטמעים היטב על ידי הגוף. בשרים עשירים במיוחד בחלבון. הם מספקים בממוצע 17 עד 23 גרם חלבון ל 100 גרם. גלה מתחת לתוכן החלבון של חלקים שונים ומה הוא מייצג לעומת צריכת התזונה המומלצת שלך (ANC):

 

Sources :
(1) AFSSA – Apports en protéines : consommation, qualité, besoins et recommandations – Synthèse du rapport de l’AFSSA – 2007.
(2) Les ANC des adolescent(e)s sont de 0,78 à 0,9 g/kg/jour. Ils ont été calculés pour un poids moyen de 45 kg (13-15 ans).
(3) Les ANC sont de 0,83 g/kg/jour pour les adultes. Ils ont été calculés pour un poids moyen de 60 kg pour les femmes et 70 kg pour les hommes.
(4) Les ANC sont compris entre 0,82 g/kg/j en début de grossesse et 1g/kg/j en fin de grossesse : ils atteignent 60g/j au 3e trimestre.
(5) Les ANC sont de 1g/kg/jour pour les plus de 60 ans en France (0,83 g/kg/jour à l’international selon l’OMS). Ils ont été calculés pour un poids moyen de 65 kg pour les femmes et 75 kg pour les hommes.

Credit : https://www.la-viande.fr/nutrition-sante/valeurs-nutritionnelles-viandes/proteines-viande