fbpx

תבשיל קדרה עם ירקות שורש

מצרכים

1 נתח שריר הזרוע (מספר 8).
1 בקבוק יין אדום חצי יבש.
5 עלי דפנה.
10 עלי טימין יבשים.
50 גרם פלפל שחור גרוס.
4 כפות חרדל דיז’ון גרגירים.
ירקות חתוכים לקוביות גדולות:
5 גזרים.
1 כרישה.
2 בצל לבן.
2 בצל סגול.
1 בטטה.
100 גרם סוכר חום.
4 כפות רסק עגבניות.
4 ליטר מים.
1 כוס שמן.

הכנה

למרוח בשר בחרדל, סוכר חום, טימין, פלפל שחור ולהכניס למקרר לשעה.
לאחר שעה לחמם שמן בסיר ולסגור את הבשר מכל כיוון ולהוציא.
להכניס ירקות שורש פרט לבטטה ולהביא להשחמה.
להוסיף עלי דפנה ורסק ולערבב עד שהרסק נדבק לתחתית הסיר .
להוסיף יין ולערבב עד להורדת משקע ולהביא לרתיחה.
להוסיף מים ולהביא לרתיחה.
להוסיף את הבשר לבישול של 3 שעות על אש נמוכה.
בחצי שעה אחרונה נוסיף את קוביות הבטטה.