fbpx

קציצות בקר ברוטב

מצרכים

1 ק”ג בשר(500 גרם צלעות, 500 גרם צוואר) לבקש שיטחנו פעמיים.
2 בצלים סגולים גדולים.
2 בצלים לבנים גדולים.
2 תפוחי אדמה (זן איזדורה) גדולים.
1 צרור בזיליקום.
1 צרור כוסברה.
3 כוסות סודה לשתייה.
5 שיני שום.
4 גמבות אדומות.
5 עגבניות שרי.
100 גרם סוכר לבן.
30 גרם כמון.
30 גרם פלפל שחור טחון.
70 גרם מלח.
100 גרם פפריקה אדומה מתוקה.
4 כפות רסק עגבניות.
1/2 ליטר מים רותחים.

הכנה

אופן הכנת הקציצות:
לגרד 2 בצלים סגולים בפומפיה ולסחוט.
לקלף 2 תפוחי אדמה ולגרד בפומפיה ולסחוט.
צרור עלים של כוסרה לקצוץ דק.
3 כוסות סודה לשתייה.

אופן הכנת הרוטב:
לקצוץ בצל, גמבות, עגבניות ושום ולטגן עם השחמה.
להוסיף תבלינים.
לערבב על אש נמוכה.
להוסיף רסק עד שמתחיל להידבק לקרקעית הסיר.
להוסיף חצי ליטר מים רותחים ולהביא לרתיחה.
להוסיף עלי בזיליקום ולטחון בעזרת מוט בלנדר עד קבלת רוטב חלק וקטיפתי.
להוסיף את הקציצות לסדר בצורת שושנה.
לבשל עוד 15 דקות על אש נמוכה.