fbpx

צלע בקר עם מח עצם

מצרכים

  • סועדים: 6
  • הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות

נתח גדול של אנטרקוט עם עצם (כ-1.5 ק”ג)
150 גרם מח עצם
30 גרם גבינת רוקפור (טבעונית)
1/2 כוס חלב או ציר בקר
30 גרם פירורי לחם (ללא החלק הקשה)

1 חלמון ביצה
צרור תמכה
כף שמן חמניות
מלח, פלפל

הכנה

מרטיבים את הלחם במעט חלב או ציר בקר וסוחטים.
שוטפים ומנגבים את עלי התמכה.
קוצצים גס את הרוקפור עם הלחם והתמכה.
טורפים את החלמון במזלג בקערה ומוסיפים את תערובת הלחם.
מחממים את התנור ל 200 מעלות.
משמנים את הבשר בידיים וצורבים אותו בסיר רחב בחום גבוה משני הצדדים, כ – 6 דקות מכל צד. מורידים מהאש ומניחים לו להתקרר.
חותכים את צלע הבקר בעוביו כדי ליצור מעין כיס, למילוי תערובת הלחם.
ממלאים את “כיסי הבקר” שיצרנו בתערובת, מהדקים, קושרים בחוט מוסיפים מלח ופלפל.
מכניסים לתנור וצולים במשך 25-30 דקות. באמצע הבישול, הופכים את כיס הבקר. שולקים את מח העצם במים רותחים מומלחים, מוציאים ופורסים לפרוסות דקות.
מניחים את מח העצם על הבשר ומגישים על גבי צלחת הגשה מחוממת.
מגישים עם שעועית ירוקה.