fbpx

נזיד בקר בתפוזים

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות

1 ק”ג בשר חתוך לקוביות בינוניות (ראש ירכה, צ’עך)
100גרם חזה בקר מעושן חתוך לרצועות
3 נקניקים
בקבוק יין אדום יבש
חצי כוס חומץ
4 כפות שמן זית
1 כף רכז עגבניות
1 תפוז: מיץ וגרידה
2 גזרים חתוכים לפרוסות
3 בצלים חתוכים לפרוסות
4 מסמרי ציפורן
6 שיני שום
6 גבעולי פטרוזיליה
1 בוקה גרני (עשבי תיבול – תימין, אורגנו, מרווה…)
150 גרם זיתים שחורים
מלח, פלפל

הכנה

יום לפני הבישול, משרים את נתחי חזה הבקר במרינדה המורכבת מיין, חומץ, גזרים, 2 בצלים פרוסים, בוקה גרני, שמן זית, מלח ופלפל.

בסיר גדול, מטגנים קלות את נתחי הבקר המעושן והנקניקים,  מוסיפים רסק עגבניות, שתי שיני שום קצוצות וציפורן.

מסננים את נתחי הבקר ומנגבים, מוסיפים לסיר. משחימים קלות במשך מספר דקות. מוסיפים לסיר את נוזלי המרינדה המסוננים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה עד שנוזלי המרינדה מצטמצמים לעד כשליש מנפחם.
מוסיפים את עשבי התיבול, 4 שיני שום על קליפתם, מיץ התפוז, גרידת התפוז, הזיתים והפטרוזיליה. מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה .
לאחר שעתיים, מעבירים לסיר חסין חום עם מכסה להמשך בישול בתנור בחום בינוני, כשעה. מגישים בתוספת פסטה.
בתיאבון!