fbpx

נזיד בקר

מצרכים

  • סועדים: 6
  • הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: שעתיים

1 ק”ג כתף בקר חתוך לקוביות גדולות
150 בשר מעושן (נקניק) חתוכות לפרוסות.
250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות.
10 בצלצלי פנינה
1 בצל שאלוט
1 בוקה גרני
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף קמח
30 גרם מרגרינה
2 כפות קוניאק
מלח ופלפל

למרינדה:
1 ליטר יין אדום
3 כפות חומץ בן יין
2 כפות שמן זית
2 בצלים
1 גזר
1 כרישה
1 שן שום
1 כפית חרדל,
5 גרגרים פלפל שחור, קורט ציפורן, 5 גרגרים פלפל אנגלי

הכנה

שלב המרינדה:

מרפדים תבנית במחצית הירקות (בצל, גזר, כרישה), חתוכים לפרוסות. מניחים עליהם את הבשר בצורה אחידה, מכסים בשכבה נוספת של ירקות ומוסיפים שום. מרטיבים ביין וחומץ ומתבלים עם פלפל אנגלי, ציפורן וחרדל). משאירים 6 שעות במקרר.
מסננים את הבשר והירקות מנוזלי המרינדה. את נוזלי המרינדה להניח בצד.
צולים את נתחי הבשר והנקניק בסיר גדול רחב עם מעט שמן. מוציאים ומניחים בצד.
בוזקים מלח ומשחימים. מוסיפים את בצל השאלוט הקצוץ, עשבי התיבול ונוזלי המרינדה המסוננים. מוסיפים את נתחי הבשר, הנקניק והירקות ומתבלים במלח ופלפל.
מבשלים כשעתיים על אש נמוכה מאוד .
לאחר כשעה, מוסיפים את בצלצלי הפנינה.
20 דקות לפני תום הבישול, מוסיפים את הפטריות ואת הפטרוזיליה.
מגישים  בתוספת תפוחי אדמה צלויים או מאודים.
בתיאבון!