fbpx

בקר עם צ’אטני שזיפים

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 1 ש' ו-10 דקות

סטייקים בקר של 170 גרם כל אחד
– 25 גרם מרגרינה
– מלח, פלפל

לצ’אטני
1 ק”ג שזיפים מיובשים
1 כוס מים
300 גרם סוכר חום
2 תפוחים גרנד סמיט
200 גרם בצל סגול
1 כוס חומץ יין לבן
1 כף של פלפל אנגלי טחון
1/2 לימון

הכנה

קולפים ופורסים את הבצלים.
שוטפים את התפוחים ומסירים את הגבעול. חותכים אותם לרבעים ומסירים את הליבה, מבלי לקלוף אותם. חותכים לקוביות קטנות. מטפטפים עליהן מיץ לימון כדי שלא ישחירו.
בסיר כבד, מכניסים את התפוחים, הבצל והשזיפים.
מוסיפים סוכר, מים וחומץ. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את התבלינים.
מנמיכים את האש למינימום. מבשלים למשך שעה תוך ערבוב מדי פעם.
ממיסים את המרגרינה במחבת.
צולים את הסטייקים 3 עד 4 דקות מכל צד. מוסיפים מלח ופלפל.
מגישים מייד, בליווי צ’אטני שזיפים.