fbpx

סלט קרפצ’ו ופסטה

מצרכים

  • סועדים: 4
  • זמן בישול: 50 דקות

8 פרוסות דקיקות של בקר (ירכה, צ’אך)
350 גרם פסטה קצרה (פנה, פוסילי, פרפרים)
150 גרם קוביות מוצרלה טבעונית
300 גרם רוטב עגבניות
4 עגבניות מיובשות
1 זוקיני בינוני
1 פלפל אדום
2 כפות צלפים בחומץ
80 גרם זיתים שחורים מגולענים
2 שיני שום
1 כפית אורגנו מיובש
צרור קטן של עלי בזיליקום
כפית סוכר
3 כפיות חומץ בן יין
שמן זית, אבקת צ’ילי
מלח ופלפל

הכנה

קולים את הפלפל בתנור בחום גבוה עד שהקליפה נעשית חומה-שחורה. מקררים מחוץ לתנור ומכסים במגבת לחה, מקלפים. חותכים לרצועות. זולפים מעל מעט שמן זית, מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד (אפשר להכין יום מראש)
מוציאים את הבשר המקרר, מניחים על צלחת קרה, זולפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
פורסים את הזוקיני לפרוסות. צולים על מחבת משומנת קלות. מוציאים על נייר סופג, מוסיפים מלח ומניחים בצד.

בקערה קטנה מערבבים את הסוכר והחומץ, מוסיפים 100 מ”ל שמן זית, מלח, פלפל, אורגנו והשום הקצוץ. טורפים במזלג.
מבשלים את הפסטה במים רותחים ומסננים.
מחממים את רוטב העגבניות בסיר ומערבבים בו את הפסטה המסוננת.

תוך כדי בישול מוסיפים את העגבניות המיובשות החתוכות לפיסות דקות, הצלפים והזיתים.
מקררים תוך ערבוב ומעבירים לקערת סלט. מתבלים את הסלט ברוטב הוויניגרט ומערבבים.
כאשר הפסטה התקררה, מוסיפים את רצועות הפלפל, הקישואים, המוצרלה והבזיליקום. מתבלים עם שמן הזית שבו הושרו רצועות הפלפל. לפני ההגשה, מוסיפים את הקרפצ’יו ומעטרים בעלי ריחן.