fbpx

ריזוטו עגוץ, תרד ודלעת ערמונים

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות

400 גרם בשר עגל קצוץ
300 גרם דלעת ערמונים
150 גרם עלי תרד טריים
1 בצל שאלוט
250 גרם אורז ארבוריו, אורז לריזוטו
12.5 ס”ל של יין לבן
1 כף שמן זית
20 גרם מחמאה
60 מ”ל ציר ירקות
מלח, פלפל גרוס

הכנה

במחבת טיגון, להזהיב את הבשר בשמן זית חם, להפריד את הבשר בעדינות בעזרת כף עץ. . לתבל
במלח ופלפל . להניח בצד.
להקפיץ את התרד על אש חזקה עד שכל המים יתאדו . להניח בצד.
לחתוך לקוביות את הדלעת ערמונים ולטבול אותם במשך במים עם מלח למשך כ 20 דקות, עד שהן
יתרככו.
בסיר, להביא לרתיחה את הציר ירקות ולשמור בחום.
לקלף ולחתוך לפרוסות דקות את בצל השאלוט.
להזהיב את בצל השאלוט במחמאה על אש בינונית, להוסיף את האורז ולערבב בעזרת כף עץ כדקה
שכולו יהיה עטוף. להוסיף את היין הלבן ולצמצם.
לצקת מהציר ירקות (כמות של מצקת ) ותנו לאורז לספוג את הנוזלים. לערבב מידי פעם עד שכל
הנוזלים נספגו באורז. לחזור על פעולה זו עד שהאורז יהיה מבושל (18-22 דקות)

לאחר הבישול להוסיף את העגל, את התרד ואת קוביות דלעת הערמונים,
ערבבו בעדינות והתאימו את התבלינים.