fbpx

המבורגר עגל

מצרכים

500 גרם צוואר טחון פעמיים.
500 גרם צלעות טחון פעמיים.
200 גרם שומן.
1 כוס מי סודה.
מלח ופלפל לפי טעם

הכנה

טוחנים את הבשר והשומן פעמיים.
מוסיפים מי סודה.
מערבבים עד קבלת מסה אחידה.
מכינים קציצה במשקל הרצוי ומכניסים למקרר ל 4 עד 8 שעות להתייצבות.
לאחר 4 שעות מוציאים מהמקרר למחבת פסים שחוממה מראש לחום גבוה מאוד.
לדרגת מדיום – מטגנים את הקציצה 25 שניות מכל צד, כשהמחבת מכוסה, לשמירת הלחות.
לדרגת וול דאן – דקה מכל צד.
מגישים בליווי לחמניה, עלה חסה, פרוסות עגבניה, מלפפון חמוץ ורטבים.
תוספות מומלצות: בצל מטוגן, ביצת עין, פטריות מוקפצות.