fbpx

שוק עגל עם גזרים ובצל

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: שעה (35 דקות בסיר לחץ)

1 ק”ג בשר עגל (שריר הזרוע)
1 ק”ג גזרים
3 בצלים
2 כפות עגבניות מרוסקות
2 כפות שמן זית
1 כוס יין לבן יבש
2 ענפי תימין
מלח ופלפל

הכנה

יוצקים שמן לסיר גדול בעל תחתית עבה. מזהיבים את נתח הבשר על אש נמוכה על מנת לא לייבש אותו.
קולפים את הגזרים והבצלים ופורסים אותם. כאשר הבשר השחים קלות, מוסיפים לסיר את הירקות, יחד עם התימין, המלח והפלפל.
מערבבים את היין עם העגבניות ומוסיפים לסיר. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה על אש נמוכה. במהלך הבישול, יש להפוך את נתח הבשר פעם או פעמיים. ניתן ואף רצוי להכין מראש את התבשיל שטעמו משתבח לאחר חימום.
מומלץ להגיש עם יינות חבל בוז’ולה.