fbpx

טאג’ין עגל עם אגסים וגרגיר הנחלים

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה ו -30 דקות

1 ק”ג של עגל חתוך לקוביות (כתף)
4 כפות שמן זית
1 ק”ג אגסים
200 גרם גרגיר הנחלים
1/2 כפית זנגביל מגורר
3 כפות דבש
מלח, פלפל גרוס

הכנה

חותכים את הכתף עגל לקוביות.
יוצקים את שמן הזית לתוך סיר ברזל יצוק ומטגנים את חתיכות הבשר במשך 5 עד 8 דקות.
.מוסיפים את הג’ינג’ר המגורד, מערבבים . לתבל במלח ופלפל
יוצקים 25 ס”ל מים ומביאים לרתיחה.
מבשלים מכוסה בחום בינוני במשך שעה אחת, ולערבב מידי פעם.
את האגסים לשטוף, להסיר את הגרעינים ולחתוך לקוביות.
כאשר העגל מבושל, להסיר מהאש ולהניח בצד.
מניחים אגסים בסיר, להמליח. מוסיפים 10 ס”ל של מים וממשיכים לבשל בחום נמוך במשך כ-15 דקות.
שטפו את גרגיר הנחלים.
להסיר את הסיר מהאש והניח את גרגר הנחלים בסיר. לכסות את הסיר לבשל במשך כמה דקות. ולהוציא את האגסים ואת גרגר הנחלים ולשמור בצד.
להוסיף את הדבש בסיר , לערבב ולצמצם כדי שהרוטב יהיה אחיד וסמיך.
מניחים את קוביות הבשר עגל, את האגסים ואת גרגר הנחלים בכלי הגשה ולהזליף את הרוטב לפני ההגשה .