fbpx

צליית נתח בשר

צלייה היא שיטת בישול של נתח בשר בכמות קטנה של שומן או בלי שומן בכלל.

שיטה זו דורשת שליטה טובה בחום התנור.

רצוי לצלות בשר אדום בתנור בחום גבוה/גבוה מאוד (200 -250 מעלות).

בחרו בכלי התואם את גודל הנתח, לא קטן מדי ולא גדול מדי. מחממים מראש את התנור ובתוכו את התבנית המשומנת קלות וצורבים את הבשר לכמה דקות בחום גבוה. לאחר מכן ממשיכים את הצלייה בחום בינוני/גבוה.

ניתן גם לצרוב את הנתח על כל צדדיו במחבת או סיר לוהט ולהמשיך את הצלייה בתנור.

ממליחים ומפלפלים לאחר שהבשר נפרס לפרוסות.