fbpx

שמירה על רכות הבשר

מתגעגעים לצליל הבשר הבא במגע עם הגריל? הנה מספר עצות לבשר רך בכל הזדמנות!

כדי לשמור על רכות הבשר המיועד לגריל, למחבת או לצלייה, צריך תמיד להקפיד על זמן מנוחה לפני ואחרי הבישול.

 חשוב להוציא את הבשר מהמקרר לפני תחילת הבישול ולהביא אותו לטמפרטורה של החדר וכך להימנע ממעבר חום חד מדי.

 ישנה חשיבות למנוחה גם לאחר הבישול: החום ומיצי הבשר מתפזרים בצורה אחידה ומרככים את הבשר.

לנתחים קטנים (סטייקים, צלעות) – זמן המנוחה הרצוי הוא כזמן הבישול.
נתחים גדולים (צלי, כתף או שוק של כבש) יסתפקו במחצית זמן הבישול, רצוי לכסות אותם בנייר כסף.