fbpx

טורטליני במילוי בשר על מצע אפונה, סלרי ואסאדו מפורק ברוטב יין

מצרכים

300 גרם בשר טחון [צלעות/צוואר]
קמח דורום
שמן זית
מלח
ביצים
בצלים לבנים
תפוח אדמה
סלרי 1 צרור
כמון
30 גרם פלפל לבן
50 גרם פפריקה מתוקה
2 כוסות טריאקי
1 כוס יין אדום
1 קופסת אפונה

הכנה

לבצק:
1/2 ק”ג קמח דורום
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
5 ביצים
1/4 כוס מים פושרים
מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ולשים לקבלת בצק גמיש, עוטפים במגבת לחה ומכניסים למקרר ל- 2 שעות. מוציאם וחותכים לחתיכות קטנות ומרדדים במכונת פסטה מרמה 3 עד לרמה 1.

מילוי:
בשר טחון (צלעות/צוואר)
2 בצלים לבנים מגורדים בפומפיה ולסחוט מנוזל.
1 תפו”א מגורד בפומפיה ולסחוט מנוזל, מתבלים במלח ופלפל בלבד, מטגנים במחבת ומסננים מנוזל.
הכנה: יוצרים ריבוע ממלאים במרכז ומקפלים לקבלת משולש ומקפלים למרכז.

בישול:
מרתיחים מים עם 1 כוס שמן ו- 1 כף מלח, מביאים לרתיחה ומכניסים כל פעם לא יותר מ- 5 יחידות. כאשר הם צפים בסיר מוציאים אותם למי קרח.

רוטב:
קוצצים סלרי דק, בשר אסאדו ובצל לבן, מוסיפים את: הכמון, פלפל לבן, פפריקה מתוקה, טריאקי, יין אדום, ומביאים לרתיחה, לוקחים 2 כוסות ממי הבישול של הפסטה ומוסיפים את האפונה, מבשלים כ- 15 דקות ומוסיפים לרוטב את הטורטליני.