fbpx

תבשיל צלעות וירקות שורש

מצרכים

  • סועדים: -
  • הכנה: -
  • זמן בישול: -

3 ק”ג בשר צלעות טרי צרפתי.
3 גזרים
2 תפוחי אדמה
2 בצלים סגולים
1 כרישה
1 בטטה
1 קופסת אפונה
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס יין אדום
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כף כמון
1/4 כף פלפל שחור טחון
1 כף סוכר חום

הכנה

להכניס את הבשר לסיר עמוק עם 1 גזר, 1 בצל סגול, 1/2 כרישה. לכסות במים ולבשל כ- 3 שעות.
להוציא לקרר ולחתוך לקוביות בסיר נפרד. לקצוץ את הגזר, תפוחי האדמה, הבצל, הכרישה והבטטה ולקוביות של 2X2 ולטגן עד להזהבה.
לאחר שהזהיבו להוסיף את הרסק והתבלינים עד שיידבק לתחתית הסיר ואז לקחת את הנוזל של סיר הבשר ולהוסיף כ- 3 כוסות לבשל על אש נמוכה כחצי שעה. לאחר חצי שעה להוסיף את קוביות הבשר והאפונה ולבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה.