fbpx

שפיץ צ’אך (פיקניה) בקר

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות

800גרם שפיץ צ’אך (פיקניה)
4 עצמות מח
8 גזרים קטנים
2גבעולי סלרי
1 בצל
2 שיני שום
1 ענף תימין
200 מ”ל יין לבן יבש
400 מ”ל יין אדום
500 מ”ל ציר בקר
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל

הכנה

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
בסיר המתאים לאפייה בתנור, משחימים את נתח הבשר מכל צדדיו עם 10 גרם מרגרינה ומחצית מכמות השמן ומוציאים לצלחת.
מוציאים את השומן מהסיר ומאדים בו שום ובצל קצוץ, 1 גזר והסלרי, חתוכים לקוביות קטנות מאוד באותה כמות של שמן ומרגרינה.
מניחים את הבשר על הירקות ומרטיבים עם יין אדום וציר הבקר עד לגובה אמצע הסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים לשעה ורבע לתנור. מאדים את הירקות במשך 5 דקות עם 20 גרם מרגרינה, מוסיפים מלח ופלפל, עלי תימין, היין הלבן ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה ללא מכסה.
מרתיחים את עצמות המח 10 עד 12 דקות בציר הבקר ומסירים את מח העצמות מהעצמות. מסננים את מיצי הבישול של הבשר, מצמצמים בחצי ומורידים מהאש. טורפים היטב את הרוטב עם יתרת המרגרינה.
פורסים לפרוסות, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים בליווי הגזרים המזוגגים וחתיכות מח.