fbpx

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

מצרכים

  • סועדים: 2
  • הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: כשעה אחת

4 תחתיות ארטישוק
300גרם בשר טחון
80 גרם קרם קוקוס או שמנת צמחית
2שיני שום
2בצלים
1 ביצה
8 זיתים שחורים קצוצים.
חצי לימון
50 גרם צנוברים
שמן זית
2 כפות תערובת שבי תיבול פרובנס
מלח ופלפל

הכנה

מחממים את התנור ל 200 מעלות.
מעסים את תחתיות הארטישוק בחצי הלימון.
מבשלים את תחתיות הארטישוק במים רותחים בתוספת מלח למשך 35 דקות.
קוצצים את השום והבצל. חותכים את הזיתים לפרוסות.
מטגנים את השום ואת הבצל קלות עם מעט שמן במחבת גדולה, עד להזהבה קלה.
מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, את עלי התימין, מלח ופלפל. מבשלים במשך 5 עד 10 דקות
מעבירים את כל חומרי המילוי לקערה, מוסיפים קרם קוקוס/שמנת צמחית, זיתים, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים היטב
ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל 15 דקות.
בתיאבון!