fbpx

בורגיניון בקר

מצרכים

  • סועדים: 6
  • הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: שעתיים וחצי

1.2 ק”ג בקר (כתף או פילה מדומה) חתוך לקוביות גדולות
100 גרם גזר
3 בצלים
200 גרם בצלצלים
300 גרם פטריות שמפיניון
3 שיני שום
עשבי תיבול
50 מ”ל שמן
ליטר יין אדום
ליטר ציר בקר
40 גרם קמח
מלח פלפל

הכנה

משחימים את הבשר במעט שמן בסיר המתאים לתנור, מוסיפים את הגזר והבצל חתוכים לקוביות גדולות, בוזקים קמח, מערבבים ואופים למשך 10 דקות בתנור (שחומם ל-180 מעלות).
מרטיבים עם יין אדום וציר בקר. מוסיפים את השום הכתוש ואת עשבי התיבול.
מוסיפים מלח ופלפל, מכסים ומחזירים לתנור למשך שעתיים וחצי בחום בינוני (180 מעלות), תוך ערבוב מדי פעם.
ברגע האחרון מוסיפים את הבצלצלים והפטריות שאודו במעט שומן.
מגישים עם תפוחי אדמה מאודים או אטריות.