fbpx

גולאש בקר

מצרכים

  • סועדים: 6
  • הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: שעתיים וחצי

1.5 ק”ג סטייק צ’אק, חתוך לקוביות גדולות
250 גר’ בצל
100 גר’ מרגרינה (פרוה)
500 גר’ עגבניות
1 שן שום
זר עשבי תיבול
1 ק”ג תפוח אדמה מסוג רוזבאל
כף פפריקה מתוקה
250 גר’ קרם פרש צמחי (נוזלי)
1 לימון
מלח, פלפל

הכנה

שלב 1:

  • מקלפים את השום. מקלפים וחותכים את הבצל. מקלפים את העגבניות ומוציאים את הזרעים.
  • מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לחצאים או רבעים.
  • ממיסים 100 גר’ מרגרינה צמחית במחבת ומטגנים את הבשר והבצלים עד להשחמה קלה.
  • מפזרים פפריקה ומשחימים עוד כמה דקות. מוסיפים עגבניות, שום, זר עשבי תיבול, מלח ופלפל. מוסיפים קצת מים בגובה הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעתיים.

שלב 2 :

  • בזמן שהבשר ברתיחה קלה, מוסיפים את תפוחי האדמה ו-200 מ”ל מים רותחים.
  • מביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
    מוציאים את זר עשבי התיבול ומגישים.