fbpx

בקר קשור בחוט

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 23 דקות

750 גרם צ’עך (בצורת קובייה, מלופף בחוט)
חבילת עלי בייבי/רוקט
1 חלמון
1 כפית חרדל
2 מלפפונים חמוצים גדולים
1 כף צלפים
1 בצל שאלוט
1 כף טרגון
3 כפות פטרוזיליה טרייה
1 כף עירית
שמן חמנייה
1 כף חומץ יין
מלח, פלפל

הכנה

מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול.

קושרים חוט לחוט של נתח הבשר.

קושרים את החוט לידית של כף עץ שיהיה ארוך מספיק על מנת להניח אותו ברוחב הסיר.  (הבשר צריך להיות תלוי במרחק קצר מתחת לכף. עם רתיחת המים, מניחים את כף העץ על הסיר בדרך שבה נתח הבשר כולו במים אך בלי לגעת בדפנות הסיר.

מבשלים 23 דקות בדיוק (הנתח צריך לנוע בחופשיות במים ). מוציאים את הקצף אשר נוצר במים.
מסננים את הבשר ונותנים לו להתקרר.
מפלפלים את כל הצדדים של הבשר, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
שוטפים ומייבשים את עלי הבייבי, מסירים את הגבעולים העבים יותר.

להכנת המיונז, טורפים את החלמון עם החרדל ומוסיפים בהדרגה את השמן, בלי הפסקה, עד קבלת המרקם הרצוי.

מוסיפים מלח, פלפל ועשבי תיבול, שאלוט קצוצה, מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות והצלפים.
מתבלים את עלי הבייבי עם 2 כפות שמן, חומץ יין, מלח ופלפל גס.
מוציאים את הבשר מהמקרר, פורסים לפרוסות דקות ומגישים עם המיונז וסלט עלי הבייבי.