fbpx

צלעת בקר עם פירות

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 45 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות

2 צלעות בקר מ 400 עד 500 גרם כל אחת
150 גרם אורז בר
צרור ענבים שחורים
צרור ענבים לבנים
4 אגסים קטנים
4 תאנים
4 ביצים
40 קל של קרם פרווה
שמפניה משובחת 0.4 ד”ל
20 גרם גרגרי יער ורודים
מרגרינה 70 גרם
שמן
מלח פלפל

הכנה

מבשלים את האורז 20 דקות. מסננים היטב, ואז מוסיפים את הביצים הטרופות עם 10 קל של קרם פטרוזיליה, מלח ופלפל.
קולפים את האגסים, מכניסים אותם לכלי עם 35 גר ‘מרגרינה ומבשלים אותם למשך 20 דקות בתנור חם (210 °, 7th), ומבשלים איתם במהלך הבישול.
חותכים את התאנים לארבע מבלי ללכת עד הסוף, אופים אותן באותה צורה, עם 35 גרם מרגרינה.
מחלקים את האורז בארבע תבניות משומנות טפלון, שאינן נדבקות, אופים בתנור בינוני (180 מעלות, 6) למשך 20 דקות. שמור על הכל חם.
מצפים את הצלעות בשמן וצורבים אותן על מחבת טפלון חמה מאוד 2 עד 3 דקות מכל צד, ואז צולים על המנגל כ -5 דקות מכל צד.
מקלפים את הענבים. מרטיבים את התבנית עם השמפניה המשובחת ושאר הקרם. מרתיחים 5 דקות. מוסיפים מלח ופלפל ומוסיפים את הענבים והגרגרים הוורודים.
מסדרים את עוגות האורז על צלחת, מניחים מעל את הצלעות חתוכות בפרוסות עבות, מצפים ברוטב ומקיפים תאנים ואגסים.
בליווי יין אדום סן אמיליון או קוסטייר דה נמס.

ז’אק קניה, ממסעדת “ז’אק קניה” (פריז, השישי), מפזרים את צלע הבקר שלו עם חופן קטן של מלח גוורנדה או נוארמוטי, וכמה גרגרי פלפל כתושים שהוא דבק בבשר. באמצעות כף היד. לאחר מכן הוא נמס במחבת טפלון מעט מהשומן שנמצא בקצה הצלע, לפני שהוא צורב את הבשר על אש גבוהה מאוד, כ -4 דקות מכל צד. לפיכך, הבשר מתקרמל על פני השטח ויוצר קרום חום ופריך. לבסוף, הוא משאיר את הבשר לנוח 7 עד 8 דקות, רק עד שהמיצים נותנים את מלוא טעמם. כדי להשיג בשר נדיר, הוא מפסיק לבשל כשהוא עדיין כחול.
להגשה עם גרניילי Noirmoutier מוקפצים בחמאה, או מחית חלקה.