fbpx

סלט בקר עם קונפי פלפלים

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: שעה אחת

400 גר’ בשר בקר, חתוך לקוביות בעובי 4 ס”מ
6 פלפלים בצבעים שונים
1 שן שום מעוכה
200 גר’ משמשים מיובשים
1 קובייה ציר ירקות
1 קמצוץ אבקת פלפל אספלט
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל

למרינדה:
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
1 גבעול תימין
מלח ופלפל

הכנה

שלב 1 :

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים את כל מרכיבי המרינדה, מברישים את הבשר (אפשר להשתמש במספר סוגי נתחים) פילה, ראש ירכה, קשתית, אווזית)
  • מניחים את הפלפלים בתבנית אפייה על נייר אפייה. אופים בתנור למשך שעה. בזמן האפייה, הופכים את הפלפלים כל 15 דקות עד שישחימו מכל צדדיהם. מניחים בצד לקירור, מקלפים וחותכים לרצועות.
  • מערבבים את השמן עם שום מעוך ופלפל אספלט. מוסיפים מלח ופלפל.

שלב 2 :

  • משרים את המשמשים בכוס עם קוביית ציר מדוללת במים רותחים ומערבבים.

שלב 3 :

  • משחימים את הבקר למשך 3 דקות בכל צד על חום גבוה ולאחר מכן מניחים אותו בצד למשך 2 דקות כאשר הוא מכוסה בנייר כסף וחתוך לרצועות דקות.
  • מגישים את הבקר החתוך כשמעליו פזרנו רצועות משמש על מצע של קונפי פלפלים.