fbpx

טאג’ין בקר עם תמרים ודלורית

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: שעתיים

1 ק”ג נתח צ’אק

1 דלורית מקולפת וחתוכה לקוביות בעובי 2 ס”מ

4 בצלי שאלוט חתוכים לרבעים

4 שיני שום קצוצות

½ צרור כוסברה טרייה

1 קופסת עגבניות משומרות חתוכות לקוביות, מסוננות

8 תמרים

250 מ”ל ציר עוף

2 כפיות פפריקה

1 כפית קינמון טחון

½ כפית זנגביל טחון

½ כפית פלפל צ’ילי

1 כף שמן זית

¾ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור טחון טרי

הכנה


שלב 1:
• חותכים את הבקר לקוביות.
• בנפרד מערבבים את התבלינים בקערה.
• מוסיפים את הבקר לקערה ומערבבים היטב לספיגת התבלינים.
שלב 2:
• מחממים שמן בסיר כבד על חום בינוני-גבוה.
• מוסיפים לסיר את הבקר ובצלי השאלוט, מקפיצים במשך 8 דקות או עד השחמה, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
• מוסיפים שום, וממשיכים לערבב היטב למשך דקה נוספת.
• מוסיפים תוך כדי ערבוב את ציר העוף והעגבניות, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים למשך 90 דקות.
• מוסיפים את הדלורית, מכסים, מורידים את הלהבה ונותנים לסיר לבעבע במשך 20 דקות או עד שהדלורית התרככה, מוסיפים את התמרים ונותנים לסיר לבעבע 5 דקות נוספות.
• מפזרים מעל התבשיל כוסברה ומגישים.