fbpx

בלאנקט של בשר בקר

מצרכים

  • סועדים: 6
  • הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה ו-20 דקות

1.2 ק”ג בשר (צלעות מאזור העורף, צוואר, כתף) חתוך לקוביות גדולות
כ- 8 גזרים
כ-4 לפתות
4 כרישה
250 גרם של פטריות שמפיניון
1 בצל נעוץ ב-4 מסמרי ציפורן
2 חלמונים
4 כפות שמנת צמחית
1 כוס יין לבן יבש
1 כף קמח
מלח ופלפל

הכנה

מניחים את הבשר בסיר. מוסיפים יין לבן ומים עד כיסוי הבשר. אפשר בשלב זה לתבל בתערובת של תבלינים ארומטיים (טימין, רוזמרין וכד’) ומלח ולהביא לרתיחה למשך 20 דקות. לאחר מכן מסננים את הבשר ושומרים על הנוזלים.
מטגנים את הירקות בסוטז’, עם מרגרינה או שמן. מוסיפים את הבשר, מפזרים קמח, משחימים ויוצקים את הנוזלים ששמרנו בצד. מתבלים, מוסיפים את הבצל ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מוציאים את הבשר ומניחים בצד. מערבבים ומצמצים את הרוטב בסיר עם החלמונים והשמנת הצמחית. מגישים את הבשר החם ומעליו יוצקים את הרוטב.
מגישים לצד הירקות.