fbpx

פונדו בקר בסגנון סיני

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות

600 גרם פילה בקר
2.5 ליטר ציר בקר
200 גרם אטריות אורז דקות
25 גרם שורש ג’ינג’ר טרי מקולף וקצוץ דק.
1/2 כרוב סיני קצוץ לרצועות.
1/2 חבילת נבטים סיניים
250 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
5 גבעולי כוסברה
1 כפית רסק עגבניות
2 כפיות סוכר
1 כפית Nuoc Mam (רוטב דגים)
לרוטב:
1 כפית צ’ילי
2 כפיות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום

הכנה

חותכים את פילה הבקר לרצועות דקות ומניחים במקרר.
מבשלים את אטריות האורז בסיר עם מי מלח רותחים למשך 6 דקות ומסננים.
שופכים את ציר הבקר למחבת גדולה. מוסיפים: ג’ינג’ר, כוסברה, רסק עגבניות, סוכר ורוטב דגים. מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
שופכים את תערובת ציר הבקר לתוך סיר הפונדו. מוסיפים את אטריות האורז, הטופו, הנבטים הכרוב הסיני.
אופן אכילה/הגשה: באמצעות צ’ופסטיקס, טובלים את נתחי הבקר ברוטב הציר למשך 30 שניות, טובלים שוב ברוטב ואוכלים.