fbpx

פילה בקר עם גראטין שומר

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 20 דק'
  • זמן בישול: 35 דק'

800 גרם מותן עגל פרוס בצורת קרפצ’יו
300 גרם עצמות עוף
1 גזר חתוך לפרוסות
1 לפת חתוך לקוביות
1 כרישה חתוך לפרוסות
1 בצל
בוקה גרני (צרור עשבי תיבול – טימין, טרגון, עלי דפנה(
2 מסמרי ציפורן
גבינה צמחית (בסגנון גבינת עזים)
4 ראשי שומר
4 כפות שמן זית + מעט לקרפצ’יו
מלח/ פלפל לפי הטעם

הכנה

מניחים על צלחת גדולה את פרוסות הקרפצ’יו, זולפים מעט שמן זית מעל ועוטפים בניילון נצמד. שומרים בקירור עד השימוש.
קולפים את הבצל ונועצים בו ציפורן.
בסיר גדול, מניחים את העצמות, הירקות ואת הבוקה גארני (עשבי התיבול). מוסיפים 2 ליטר מים ומרתיחים במשך כ-30 דקות ללא מכסה. מתבלים לפי הטעם.
שוטפים את השומר ומסירים את החלקים הקשים.
חותכים בחתיכות גסות וטובלים את הירק בציר העצמות במשך 5 דקות.
מטגנים קלות את השומר בסוטז’ עם שמן זית במשך 20 דקות – מערבבים מפעם לפעם.
לאחר מכן, מעבירים את השומר לתבנית מתאימה. בוזקים גבינה מגורדת מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות.
מסננים את הציר, מביאים אותו לרתיחה ומעבירים לכלי הפונדו.
כל סועד טובל את הקרפצ’ו בציר החם ואוכלים בליווי השומר המוקרם.
מגישים עם יין אדום או לבן.