fbpx

בקר מוקפץ עם פלפלים וגזרים

מצרכים

  • סועדים: 2
  • הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 8 דקות

220 גרם בשר בקר
120 גרם פלפלים בצבעים שונים
70 גרם גזר
1 בצל גדול
רבע כוס שמן בוטנים
למרינדה:
חצי שן שום קצוצה
כפית ג’ינג’ר מגורד
2 כפיות עמילן תירס
1 כפית רוטב סויה
1 כפית מים
לרוטב:
50 מ”ל יין לבן
50 מ”ל מים
3 כפיות רוטב פטריות צמחוני (התחליף הכשר לרוטב צדפות)
1 כפית רוטב סויה
1/2 כפית סוכר
לקשירה:
1 כפית קורנפלור
1 כפית מים

הכנה

חותכים את הבשר לרצועות דקות ומשרים במרכיבי המרינדה למשך 30 דקות.
חותכים את הגזרים והפלפלים לרצועות דקות.
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת.
מערבבים את חומרי הקשירה: קורנפלור ומים, לעיסה אחידה.
מחממים את השמן במחבת ווק.
מכניסים לווק את הבשר ומקפיצים עד לצריבה קלה.
מוציאים את הבשר מהווק.
מכניסים לווק את הירקות ואת הרוטב. מביאים לרתיחה ומוסיפים שוב את הבשר.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מקפיצים עוד דקה-שתיים ומגישים.
בתיאבון!