fbpx

קציצות ברוטב עגבניות

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 25 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות

250 גרם בשר טחון
1 חלמון ביצה
1 כפית פפריקה
3 בצלים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 ענף תימין
240 גרם עגבניות מקולפות קצוצות לקוביות (אפשר שימורים)
1 פלפל אדום
1 זוקיני
שמן זית, מלח ופלפל

הכנה

קוצצים בצל אחד ומשחימים אותו קלות במחבת עם מעט שמן. מוסיפים מחצית מכמות הפטרוזיליה הקצוצה ואת הפפריקה.
מערבבים את הבשר עם הבצל המטוגן וחלמון הביצה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
יוצרים כדורי בשר שטוחים קלות ומטגנים אותם במחבת עם מעט שמן, כ- 5 דקות מכל צד.
להכנת הרוטב: קוצצים את שני הבצלים הנוספים ומטגנים אותם על מחבת עם מעט שמן, יחד עם התימין, מלח ופלפל.
מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 15 דקות על אש נמוכה.
קוצצים את הפלפל לרצועות ואת הזוקיני לקוביות. מבשלים אותם במים רותחים כ 5 דקות, מסננים ומוסיפים לרוטב העגבניות.
מכניסים את כדורי הבשר לרוטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כחמש דקות.
בוזקים מעל את יתרת הפטרוזיליה הקצוצה.