fbpx

מירונטון בקר

מצרכים

  • סועדים: 6
  • הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות

600 גרם בקר מבושל (חזה, צוואר, צלי או בשר ממרק)
250 גרם בצל
50 גרם מרגרינה
3 כפות רסק עגבניות
700 מ”ל ציר בקר
25 גרם קמח
1 בוקה גרני (זר עשבי תיבול)
1 כפית פטרוזיליה קצוצה
½ כפית חומץ
50 גרם פירורי לחם
מלח פלפל

הכנה

מחממים את המרגרינה במחבת ומזהיבים קלות את הבצלים הקצוצים. מפזרים קמח ומשחימים. מוסיפים את הציר, את רסק העגבניות ואת עשבי התיבול. מתבלים במלח, פלפל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
פורסים את הבשר לפרוסות דקות. יוצקים מחצית מהבצל לתבנית. מסדרים את פרוסות הבשר ומכסים בבצל שנותר.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה, יוצקים חומץ ומצפים פירורי לחם. אופים 20 דקות בתנור בחום בינוני (180 מעלות).
מגישים עם סלט ירוק.