fbpx

פופייט עגל עם ירקות

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 35 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות

4 נתחי סינטה עגל מעוצבים לצורת פופייט [גלילה]
2 עלי מרווה טרייה
1 קילו פול קלוף
2 גזרים
2 לפת
5 בצלים
2 שיני שום
4 כפות שמן זית
3 כפות שמנת צמחית או קרם קוקוס
מלח, פלפל

הכנה

1. מזהיבים על להבה נמוכה את הפופייט במחבת עם 2 כפות שמן זית. כשנוצרת הזהבה מוסיפים את הבצלים הקצוצים,הגזרים, הלפתות והשום.
2. לציר שנוצר במחבת מוסיפים מלח, פלפל ומעט מים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
3. הופכים את הפופייט כל 10 דקות ומערבבים עם הירקות.
4. במחבת עמוקה נפרדת מחממים על להבה נמוכה מאוד את השמנת הצמחית עם עלי המרווה ומניחים בצד.
5. מבשלים את הפול בסיר עם מים רותחים ומלח במשך 10 דקות. מסננים ומקפיצים עם שאר שמן הזית, השמנת עם המרווה, מלח ופלפל.
6. להגשה: מסדרים את הפופייט במרכז הצלחת, מסדרים סביבו את הירקות ומוסיפים את הרוטב עם הפול. מגישים מיד.