fbpx

נתח בשר עסיסי במרינדה

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: שעתיים וחצי (50 דקות בסיר לחץ)

800 גרם ויסבראטן
120 גרם שמנת צמחית
1 כף שמן חמניה
1 כף קמח
מלח, פלפל
מרינדה :
3 כפות חומץ בן יין
2 בצלים גדולים
ראש שום
תימין, עלי דפנה, פלפל

הכנה

משרים את נתח הבשר במרינדה, בכלי מכוסה במשך 48 שעות במקרר.
סוגרים את הבשר בסיר עם תחתית עבה, עם מעט שמן. כשהבשר מזהיב, מוסיפים את הבצל מהמרינדה וממליחים.
במקביל, מרתיחים המרינדה במשך כמה דקות כדי לצמצם אותה מעט. יוצקים על הבשר ומבשלים באיטיות כשעתיים.
מערבבים את השמנת עם הקמח בקערה ומוזגים על הנתח בסיום הבישול.
מגישים עם פירה סלק ופירה תפוחי אדמה. ניתן להגיש עם יין כהור או מרקורי.
השרייה במרינדה 48 שעות
הכנה: 30 דקות
בישול: שעתיים וחצי או כ50- דקות בסיר לחץ