fbpx

צלע בקר עם תפוזים

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות

1 נתח אנטרקוט עם עצם, כ-1.2 ק”ג

5 תפוזים

60 גרם סוכר חום

2 כפות דבש נוזלי

40 מ”ל מים

½ ליטר ציר עגל

60 גרם מרגרינה

מלח ופלפל

הכנה

שלב 1 :

  • מגרדים את קליפת התפוזים עם מגרדת לקערית. סוחטים מהם מיץ.
  • מחממים סוכר, דבש ומים בסיר לרוטב. מקרמלים על חום גבוה. מוסיפים את מיץ התפוזים ומצמצמים. מוסיפים את ציר העגל וגרד התפוזים. מבשלים ברתיחה קלה למשך 45 דקות על חום נמוך. מוסיפים מלח ופלפל.

שלב 2 :

  • בזמן שהרוטב מתבשל, ממליחים ומפלפלים את סטייק העצם.
  • במחבת כבדה מחממים מרגרינה. צורבים את סטייק העצם משני הצדדים למשך דקה אחת על חום גבוה וממשיכים על חום בינוני, 8 עד 10 דקות בכל צד. יוצקים מדי פעם את מיצי הבישול על הסטייק.
  • נותנים לסטייק העצם לנוח למשך 5 דקות על כל צד לפני שחותכים לחתיכות עבות.
  • יוצקים מעל הסטייקים את רוטב התפוזים ומגישים בליווי צ’יפס.