fbpx

צלי עגל עם מרווה, חמוציות, ארטישוק ירושלמי וערמונים

מצרכים

  • סועדים: 6 עד 8
  • הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות

1-1.2 ק”ג עגל צלוי
חבילת מרווה אחת
250 גרם חמוציות קפוא (לא בצנצנת)
200 גרם ערמונים בוואקום
500 גר ארטישוק ירושלמי
1 ראש שום
2 כפות דבש
2 כוכבי אניס
15 ס”ל שמן זית
מלח
פלפל טחון

הכנה

מחממים את התנור ל- 180 מעלות
מניחים את צלי העגל מורחים שמן זית על הבשר. מסדרים את שיני השום עם הקליפה סביב ומלח . מוסיפים חצי כוסית מים .
מבשלים את הצלי עגל במשך 45 דקות ב-180מעלות והרטיב עם הרוטב מידי פעם.
לקלף את הארטישוק הירושלמי ולחתןך לחתיכות גדולות.
הפרידו את הערמונים אחד מהשני ולפרוס.
מוסיפים את הירקות והערמונים מסביב לבשר, ועלי מרווה קצוצים. מתבלים במלח וממשיכים לטפטף מהרוטב עד סוף הבישול.
הירקות מתבשלים במיץ של צלי העגל.
מסירים את המנה מהתנור, מכסים באלומיניום או בדף נייר אפייה ומאפשרים לעמוד 10 דקות.
הכנת החמוציות: מבשלים באיטיטת את החמוציות עם דבש, עם 2 כוכבי אניס , להוסיף כף מחמאה.

חותכים את צלי העגל לפרוסות ולתבל במלח ופלפל גרוס.
מגישים את הירקות בקערה נפרדת ואת רוטב החמוציות בצד.

מתכון: בראבו לה תבשלים/פלורה מיקולה