fbpx

עגל מטוגן עם זנגביל וכוסברה

מצרכים

  • סועדים: 6
  • הכנה: שעה אחת
  • זמן בישול: שעה אחת

– 1.2 ק”ג אגוזי עגל המפורטים בקוביות גדולות
– חבורה כוסברה טרייה
– 1/2 כפית כמון
– 1/2 כפית זרעי כוסברה
– מקל קינמון 1
– 1 אגוז ג’ינג’ר גדול וטרי
– 4 ציפורן
– 5 בצלים גדולים
– 2 שיני שום
– 4 כפות מרגרינה
– 1 כפית חומץ
– 4 כפות עיסת עגבניות
– 1 ליטר חלב סויה
– מלח פלפל

הכנה

בסיר גדול הרתיחו את חלב הסויה על אש נמוכה למשך 15 דקות עם ציפורן, מקל הקינמון, זרעי הכמון, גרעיני הכוסברה וחצי כפית מלח.
מוסיפים את הבשר ונותנים לו להתבשל 15 דקות על אש נמוכה, ואז נותנים לו להתקרר ישירות בתבנית.
קולפים ומגרדים את הג’ינג’ר, מועכים את השום, קוצצים וקוצצים גס את הכוסברה הטריה, קוצצים דק את הבצל. במחבת משחים את הבצל על אש נמוכה במרגרינה עד שהם צובעים קלות. מוסיפים את השום, הכוסברה והג’ינג’ר. ספר.
מטגנים את הבשר הסחוט, ללא תבלינים מהבישול הראשון שלו, באותה מחבת. תן לזה לצבוע מעט לפני שמוסיפים את תערובת הבצל. מוסיפים את החומץ, עיסת העגבנייה, המלח והפלפל ומבשלים על אש נמוכה מאוד למשך 1/2 שעה לפחות. מערבבים באופן קבוע כדי שלא תיתפס.
מגישים עם אורז.