fbpx

סטרוגונוף בקר

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות

800 גרם בשר בקר חתוך לפרוסות דקות מאוד (מותן, ירכה)
4 בצלים
120 גרם מרגרינה
1 כף שמן
200 גרם פטריות שמפיניון
1 לימון
20 גרם קמח
1 כפית סוכר
200 מ”ל שמנת צמחית לבישול
1 כף חרדל חריף
מלח פלפל

הכנה

קולפים וקוצצים את הבצלים, ממיסים אותם במחבת על אש נמוכה, עם 10 גרם מרגרינה והשמן במשך 7 עד 8 דקות. בינתיים מנקים את הפטריות וחותכים אותן. מוסיפים את הפטריות לבצל, ואז את מיץ הלימון ו-20 גרם מרגרינה, מכסים ומאדים במשך 10 דקות. מטלטלים את הסיר מצד לצד מספר פעמים. מסירים את המכסה. אם כל הנוזלים לא התאדו, משאירים על אש נמוכה מאוד ומקפידים שהפטריות לא יידבקו לתחתית הסיר.
במקביל, בסיר, על אש נמוכה, מערבבים 20 גרם מרגרינה וקמח. כאשר התערובת הומוגנית, מוסיפים את השמנת הצמחית והסוכר, מצמצמים 7 עד 8 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות מאוד. מוסיפים מלח ופלפל. מורידים מהאש ומוסיפים את החרדל.
חותכים את פרוסות הבשר לרצועות ברוחב 2 ס”מ, וחותכים לחתיכות של 3 ס”מ. צורבים על מחבת על אש גבוהה, 30 עד 50 שניות לכל צד, עם המרגרינה שנותרה, אותה מוסיפים בהדרגה במהלך הבישול.
מוסיפים את הבשר לתכולת הסיר, מוסיפים את תערובת השמנת, מערבבים פנימה ומבשלים על אש קטנה עד רתיחה קלה, ללא בעבוע. מורידים מהאש.
מגישים חם מאוד.
מגישים עם יין סנסרר או מירסו.