fbpx

טרין בקר עם כרישה

מצרכים

  • סועדים: 8
  • הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: שעתיים וחצי

שמן (בוטנים או זיתים)
6 כרישות
2 בצלים
2 גזרים
1 ראש שום
עלה דפנה
ענף תימין
4 עגבניות
2 ליטר יין אדום לבישול
1 ליטר ציר עוף
מלח גס, מלח משובח, פלפל שחור
ויניגרט :
3 כפות חומץ בלסמי
12 כפות שמן זית
1 כף זיתים שחורים קצוצים
1 כף צלפים
1 כף בצל לבן קצוץ
3 כפות מנוזלי הבישול הרותחים
מלח, פלפל שחור טחון

הכנה

קולפים, שוטפים, מסננים, קוצצים גס את הירקות (שומרים את הבצל בצד).
קולפים, שוטפים, מסננים את הכרישה.
מבשלים את הכרישה “אל דנטה” במשך כ- 30 דקות בכמות גדולה של מים רותחים מומלחים, ללא כיסוי.
מסננים וטובלים במי קרח, מסננים שוב, סוחטים, עוטפים במגבת נקייה, מניחים בצד.
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
מזהיבים את נתח הבשר בסיר כבד, על אש נמוכה, עם מעט שמן זית. מוסיפים את הירקות ומזהיבים מספר דקות. מוסיפים יין אדום. מביאים לרתיחה, מוסיפים את ציר העוף. מכסים ומכניסים לתנור ל-שעתיים וחצי.
מניחים לנתח הבשר להתקרר על צלחת. מסננים את נוזלי הבישול במסננת דקה (שינואה).
מפוררים את הבשר בעזרת סכין.
מזהיבים את הבצל במחבת עם ציפוי מונע הדבקה, במעט שמן זית, מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ו-2 3 מצקות של מיצי בישול הבשר ומטגנים קלות את התערובת.
מכסים את פנים תבנית הטרין בניילון נצמד. מצפים את דפנות הכלי בפיסות כרישה. בעזרת כף משטחים בתבנית לסירוגין שכבות של בשר ושכבות של כרישה (יש לחצות את הכרישה לשניים, לאורך).
מכסים בניילון נצמד ושומרים שעתיים במקרר.
מגישים עם ויניגרט.