fbpx

לחמאג’ון טורקי

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 45 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות

לבצק:
3 כוסות (של 250 מ”ל) קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף מלח
מים פושרים

למילוי:
300 גרם בשר טחון
1 פלפל ירוק, 1 גמבה אדומה,1 פלפל כתום (או 3 פלפלים ירוקים) קצוצים דק.
1 בצל בינוני קצוץ
2 עגבניות קצוצות
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
1 כף רסק עגבניות
80 מ”ל שמן זית או חמניות
מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה

הכנה

הכנת הבצק:
מניחים את כל חומרי הבצק בקערה גדולה ומוסיפים את המים באטיות עד לקבלת בצק במרקם רך מאוד וגמיש (הבצק מעט דביק).
יוצרים כדור בצק ומניחים אותו בקערה מכוסה עד שיכפיל את נפחו.
מילוי: קוצצים כל ירק בנפרד בעזרת מעבד מזון.
מעבירים את הבשר הטחון לקערה רחבה ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. שומרים בקירור.
כאשר הבצק תפח, מוציאים אותו אל משטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-8 או 12 כדורים בהתאם לגודל המנה הרצויה (תלוי בגודל הכיריים). מכסים ומשאירים למנוחה.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח, מכסים במגבת נקיה וממתינים לפחות 5 דקות.
מורחים על כל פיסת בצק חלק מהמילוי בעזרת כף ומהדקים את השוליים.
מניחים במחבת לפנקייק או במחבת גדולה ומכסים. מבשלים עד שהמילוי מבושל היטב. מורידים מהאש כאשר החלק התחתון של הלחמג’יון מקבל גוון חום זהוב.
תיהנו!