fbpx

נתחי עגל וסלט חיטה עם פירות יבשים

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 35 דקות

4 נתחי אסקלופ עגל פרוסים דק
400 גרם חיטה
4 גזרים גדולים קלופים
4 זוקיני בינוניים
2 כפות צימוקים
2 כפות צנוברים
צרור קטן של כוסברה טרייה קצוצה
מיץ משלושה לימונים
3 כפות שמן זרעי ענבים
מלח ופלפל

הכנה

משרים את גרגירי החיטה במים, למשך שעה. מסננים, מעבירים לסיר עם 4 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 30 דקות או עד שהחיטה מתרככת וכל הנוזלים נספגו.
מניחים בצד להתקרר.
מורחים על נתחי העגל 2 כפות מיץ לימון טרי.
מטגנים אותם קלות, עם מעט שמן במחבת על חום בינוני.
מתבלים במלח ופלפל, חותכים את הנתחים לרצועות ומניחים בצד.
מגרדים את הגזרים והזוקיני ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את הצימוקים, הצנוברים, רצועות העגל, החיטה, שמן זרעי ענבים, מלח, פלפל, מיץ לימון והכוסברה.
מערבבים היטב. מכניסים למקרר לשעתיים ומגישים.