fbpx

קציצות עגל בפיתה, סלט עגבניות ומלפפון

מצרכים

  • סועדים: 6
  • הכנה: 35 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות

6  פיתות
1  צנצנת של בצל אדום מוחמץ
מלח ופלפל

קציצות עגל:

600  גרם עגל טחון
1/2  צרור כוסברה

בצל שאלוט גדול
ביצה

פירורי לחם 100 גרם

1 לימון
1 שן שום

רוטב:

1/2  צרור של נענע
1 לימון

סלט

2 עגבניות
1 מלפפון קטן
3 כפות שמן זית
1 לימון
1 צרור פטרוזיליה
1 כף רוטב סויה

הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות

לקלף ולקצוץ את בצל השאלוט , השום והכוסברה. לשטוף ולייבש את הלימון, ואז לגרד את קליפת הלימון בפומפיה. מערבבים את בשר העגל, עם חלמון ופירורי לחם. . מתבלים במלח ופלפל
להכין כ 30 כדורי בשר ולאפות בתנור למשך 15 דקות ב 200מעלות או במחבת לטיגון 18 דקות על חום בינוני, לערבב מידי פעם לבישול אחיד.

הכנת הסלט: חותכים את העגבניה והמלפפון לקוביות, מוסיפים את מיץ הלימון והשמן זית, רוטב הסויה והפטרוזיליה הקצוצה, ומתבלים במלח ופלפל.

הכנת הסנדוויצ’ים: לחתוך את הפיתות לחצי. לטפטף בפיתה מעט שמן זית, סלט העגבניות והמלפפון, ולאחר מכן להוסיף 4 או 5 קציצות עגל.
להוסיף מעט חמוצים, ומקשטים בכמה עלים של כוסברה או ארוגולה כרצונכם.

הכנת הפיתה
רכיבים
500 גרם קמח לחם
30 מ”ל למים פושרים
20 גר’ שמרים טריים (2 כפית)
1 כף סוכר
10 ס”ל שמן זית
1 כפית מלח
1 כף אבקת כמון (או זרעי אניס)
הכנה
למוסס את השמרים במים פושרים.
בקערה, מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר, שמן זית וכמון.
יוצקים את השמרים ואת המים מעל הקמח, מערבבים, עד שהיא חלקה וגמישה.
לכסות במטלית לחה או ב ניילון נצמד, והשאיר לטפוח במקום חם עד שהבצק מכפיל את עצמו בכרך.
ללוש את הבצק ובעזרת האגרוף לקפל אותו .
מחלקים את הבצק למספר כדורים (כ -10 כדורים), מניחים אותם על שולחן עבודה מקומח מעט ומניחים לעמוד 15 דקות.
להשטיח את הכדורים בלעיגולים בקוטר 15 ס”מ ולכסות במטלית נקיה, השאירו לטפוח למשך שעה אחת.
להתיז על הלחמניות מעט מים ומבשלים ב-25מעלות למשך 8 דקות. עטפו אותם במגבת כשהם יוצאים מהתנור.

חמוצים
רכיבים
15 ס”ל חומץ בלסמי או חומץ אורז
100 גרם סוכר
1 בצל אדום
הכנה
לקלף את הבצל, לחתוך פרוסות ולשים בקערה.
מרתיחים את הסוכר והחומץ, ואז יוצקים מעל טבעות בצל.
. הניחו בצד