fbpx

צלעות עגל עם עגבניות

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות

4 צלעות עגל

2 שיני שום
2 בצלים
2 לימון ליים
3 עגבניות
חצי פלפל חריף אדום קצוץ
3 כפות שמן זית
2 כפות שמן צמחי
100 מ”ל חלב קוקוס
2 כפיות אבקת קארי

1 כפית סוכר חום
50 מ”ל רום לבן
מעט טבסקו
מלח פלפל

הכנה

ביום שלפני

מערבבים בקערית: חלב קוקוס, רום, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 1 שן שום כתוש ו-3 טיפות של טבסקו. יוצקים מעל הבשר.
מכסים ומכניסים למקרר ל- 12 שעות, מידי פעם מערבבים.

ביום הבישול :

קולפים ומועכים את העגבניות. מקפיצים את הבצלים הקצוצים במשך 3 דקות בכף שמן זית. מוסיפים את העגבניות ושן שום חצויה לשניים.  מבשלים 10 דקות ללא מכסה ומוסיפים 50 מ”ל מים, צ’ילי, קארי וסוכר. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה, תוך ערבוב. מוציאים את הצ’ילי.
משמנים את הגריל. מסננים את הצלעות, צולים אותן על הגריל במשך 15 עד 20 דקות. תוך כדי צלייה הופכים אותן מצד לצד ומברישים אותן במרינדה. מתבלים במלח ופלפל.
יוצקים מהרטוב על הצלעות ומגישים.
מגישים עם אורז בסמטי.