fbpx

שיפודי עגל עם לימון

מצרכים

  • סועדים: 4
  • הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 17 דקות (במיקרוגל)

600 גרם בשר עגל
(מותן)
2 בצלים

2 קישואים

2 כפות שמן זית

2 ענפים של תימין טרי

1 לימון

½ כף קורנפלור

מלח ופלפל

הכנה

חתכים את הבשר לכ-24 קוביות בגודל אחיד. מקלפים את הבצלים וחותכים כל אחד לרבעים. מקלפים את הקישואים וחותכים לשמונה חלקים.
משפדים לסירוגין את קוביות הבשר, קישואים ובצל על שיפודי עץ (עדיף להניח את החלקים הגדולים בקצוות).
מערבבים בכלי גדול שמן הזית, מיץ הלימון וקליפת לימון מגורדת ועלי התימין. משרים את השיפודים במרינדה. מניחים למשך 30 דקות במקרר, הופכים את השיפודים מעת לעת. מסננים את השיפודים ושומרים בצד את המרינדה.
מניחים אותם על תבנית לגריל ומבשלים 12 עד 14 דקות במיקרוגל בעוצמה 700 W . הופכים ומרטיבים עם נוזלי המרינדה מספר פעמים במהלך הבישול. בתום הבישול, מוספים מלח ופלפל, מנקזים את הנוזלים לקערה קטנה, מכסים את השיפודים ונותנים להם לנוח בערך 3 דקות.
מערבבים את הקורנפלור במעט מים, שופכים את התערובת לתוך מיצי הבישול ומוסיפים את שאר המרינדה. מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות ב 600 ,W מערבבים מדי פעם.
מצפים את השיפודים ברוטב, מגישים עם אורז או סלט ירוק.