fbpx

עגל עם פירה סלרי, אגס ושקדים וסלט עשבי תיבול

מצרכים

  • סועדים: 5
  • הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות

פירה סלרי
-1 – 2 שורש סלרי
2 אגסים
-15 גר’ מחמאה
150 ס”ל חלב שקדים/קוקוס
5 גר מלח
פלפל גרוס
40 גר -שקדים קלויים

סלט עשבי תיבול
¼ צרור פטרוזיליה
-1/4צרור כוסברה
-350 גר’ עגל
-שמן זית

הכנה

1. פירה סלרי ואגסים
. לקלף את הסלרי והאגסים . לחתוך לקוביות לחמם את השמן בסיר. להוסיף את האגסים והשורש סלרי. לטבול בחלב שקדים/קוקוס ולבשל 15 דקות ברתיחה נמוכה. . לסנן , לשמור את החלב, עם בלנדר לטחון את הפירה ולהוסיף מעט חלב בישול עד לקבלת מרקם חלק. לשמור מעט מהאגס בצד להגשה.

2/סלט עשבים
לקלף את עשבי התיבול ולערבב אותם יחד.

3/ בישול העגל
מחממים מחבת לחום גבוה לזלוף מעט שמן זית. להניח את חתיכת העגל במחבת החמה, ולאחר מכן המשיכו לבשל בחום בינוני למשך 5 דקות. לתבל עם מלח ופלפל,.

4/צילחות
מניחים את פירה הסלרי בתחתית הצלחת, מוסיפים מעל את השקדים הצלויים. מניחים על את הסלט, הבשר , את עשבי התיבול וחתיכת אגס.