fbpx

עגל עם ירקות

מצרכים

  • סועדים: 6
  • הכנה: 40 דקות
  • זמן בישול: שעה ורבע

800 גרם עגל (חתוך לקוביות גדולות)
4 גזרים
2 קישואים
1 שומר
1 שן שום
1 בצל
1 כף מרגרינה
100 מ”ל יין לבן יבש
250 מ”ל מרק עוף
כפית רסק עגבניות
1 כף קמח
1 כף שמן
רוזמרין
פלפל
מלח

הכנה

חותכים את הירקות לרצועות. קוצצים שום ובצל.
משחימים את חתיכות העגל בקדרה עם שמן ומרגרינה. בוזקים קמח ומערבבים עד שהתערובת מזהיבה. מתבלים ויוצקים את היין הלבן והמרק. מבשלים על אש נמוכה.
בינתיים מטגנים שום ובצל במחבת עם שמן. מערבבים פנימה את השומר, המלח והפלפל. מוסיפים מעט מרק ומוסיפים רוזמרין, ואז מבשלים במשך 10 דקות.
מוסיפים גזר וקישואים, רסק עגבניות. ממשיכים לבשל 10 דקות ומוסיפים לבשר. מבשלים על אש נמוכה למשך שעה.
מגישים בתוספת פסטה או אורז.